Mediji o nama


Vijeće Ministara BiH.


Kontinuirano Izvještavanje

Pročitajte više

Parlament BiH.


Kontinuirano Izvještavanje

Pročitajte više

Sigurna naplata osiguranog izvoza.


14. januar 2008 godine. Business Magazine. (1.0 MB)

Uobicajna Europska praksa da se osigura izvozni posao, preciznije naplata potrazivanja. U slucaju propasti posla, mnogo ja lakse prezivjeti gubitak ako ga pdjelite sa nekim. Rizik naplate potrazivanja iz BiH stranci ocijenili minimalnim.

Procitajte vise

Treba se zastiti od opasnosti partnerova bankrota!


28. Novembar 2008. E - Kapija. (1.3 MB)

Kreditno osiguranje je trenutno najatraktivniji proizvod Izvozno Kreditne Agencija IGA, drzavne agencije ciji je zadatak, jednako kao i ostalih clanica Praskog kluba, poticanje izvoznika. Njime se domacem izvozniku osigurava naplata potrazivanja od inozemnog kupca.

Procitajte vise

Osiguranje izvoznika od rizika!


19. decembar 2007. E - Kapija. (1.47 MB)

Faktoring i kreditno osiguranje su spoj koji doprinosi uspjehu. Izvoznik koji se kvalificira za faktoring naplacuje odmah 80% potrazivanja od IGA-e, s tim da IGA preuzima brigu o izvoznim potrazivanjima u toku perioda odgode placanja.

Procitajte vise

U Sarajevu zavrsen drugi poslovni investicijski samit


25. januar 2005. PBS BiH. (1.22 MB)

IGA investitorima nudi usluge garancija i osiguranja ako investiraju u izvozno orijentisane projekte. Prema tome, nema ogranicenja u smislu vlasnicke strukture i sektora industrije.

Procitajte vise

HBOR potpisala sporazum o saradnji sa Agencijom IGA!


22. maj 2002. Vijesnik. (0.45 MB)

Predstavnici Hrvatske Banke za Obnovu i Razvoj (HBOR) i Investicijske Garancijske Agencije Bosne i Hercegovine (IGA) potpisali su u Sarajevu sporazum o medjusobnoj suradnji za koji se ocekuje da ce znatno pomoci poboljsanju gospodarskih veza dviju zemalja i zajednickom nastupu na trecim trzistima.

Procitajte vise